تصور کنید در حال خرید کردن در یک مرکز خرید هستید ناگهان تپش قلب میگیرید، برای نفس کشیدن به تقلا میافتید و احساس مرگ قریبالوقوع دارید. این ترس شدید می تواند با علائم فیزیکی مانند عرق کردن، لرزش و سرگیجه همراه باشد.
این نشانه ها علائم رایج در هنگام حمله پانیک هستند. مانند این است که بدن شما به شدت به خطر درک شده واکنش نشان می دهد، حتی اگر هیچ تهدید آشکاری وجود نداشته باشد. حملات پانیک معمولاً در عرض چند دقیقه به اوج خود می رسند.
اختلال پانیک یک مشکل است که در آن فرد واکنش های ناگهانی و شدید ترس را تجربه می کند که به عنوان حملات پانیک شناخته می شوند.
این حملات بسیار طاقت فرسا هستند و به طور ناگهانی و اغلب بدون هیچ دلیل آشکاری رخ می دهند. گویی موجی از اضطراب شدید فرد را فرا می گیرد، نفس کشیدن دشوار شده، فرد تپش قلب شدیدی میگیرد و میل شدیدی برای فرار از موقعیت دارد.
اختلال پانیک فقط احساس نگرانی یا استرس نیست. موجی از اضطراب که باعث پریشانی جسمی و روحی می شود. برخلاف استرس معمولی، حملات پانیک ممکن است به طور غیرمنتظره ای اتفاق بیفتند و همین موضوع آنها را غیرقابل پیش بینی و ترسناک می کند.
تجربه حملات شدید و غیرمنتظره ترس می تواند به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره تأثیر بگذارد. جستجوی حمایت از متخصصان سلامت روان، می تواند به افراد در مدیریت و غلبه بر اختلال هراس کمک کند.
علت دقیق پنیک نامشخص است، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی و محیطی است. رویدادهای استرسزای زندگی، مانند تغییرات بزرگ یا ضربههای روحی، میتوانند باعث ایجاد اختلال پانیک شوند. گویی سیستم هشدار بدن بیش از حد حساس می شود و حتی به موقعیت های غیر تهدید کننده به شدت واکنش نشان می دهد.
به دلیل علائم و حالاتی که فرد در آن لحظه تجربه میکند، کمک گرفتن و مراجعه به پزشک اولین قدمی است که به ذهن میرسد. پزشک میتواند داروهایی برای مدیریت و کاهش علائم تجویز کند، اما مصرف دارو تنها راه غلبه بر این اختلال نیست.
اگر با تجارب شدید و طاقت فرسا اختلال پانیک دست و پنجه نرم می کنید، کمک گرفتن از یک روانشناس مانند باز کردن دری به روی تسکین و توانمندسازی است.
روانشناس یک راهنمای ماهر است که می تواند به شما کمک کند تا الگوهای اضطراب را کشف کنید و راهبردهایی برای مدیریت و غلبه بر اختلال پانیک پرورش دهید.
روانشناس از درمانها و تکنیکهایی استفاده میکند که جنبههای روانشناختی اختلال را هدف قرار میدهد. در واقع تنها به مقابله با علائم پرداخته نمیشود بلکه به الگوهای اساسی اضطراب توجه می شود. علاوه بر علائم سطحی، علل اصلی درک و تکنیک هایی برای مدیریت و غلبه بر آن آموخته میشود.