مشخصه آن افکار مداوم و مزاحم (وسواس) و رفتارهای تکراری یا اعمال ذهنی (عمل یا اجبار) که برای کاهش اضطراب مرتبط با این افکار انجام می شود، است.
این اختلال مانند گرفتار شدن در چرخه ای است که در آن افکار ناخواسته منجر به رفتارهای تشریفاتی می شود و انجام آنها احساس آرامش موقت ایجاد می کند اما در نهایت اضطراب را تداوم می بخشد.
OCD صرفا دقیق بودن، تمیز یا منظم بودن بیش از حد نیست. شرایطی است که به طور قابل توجهی با زندگی روزمره تداخل می کند. این افکار و تشریفات اغلب وقت گیر می شوند و می توانند بر کار، روابط و رفاه کلی تأثیر بگذارند.
کمک گرفتن از یک روانشناس برای افراد مبتلا به OCD بسیار مهم است، زیرا شامل چیزی بیش از مدیریت علائم است. به افراد کمک می کند الگوهای پیچیده اضطراب را درک کنند و استراتژی های پایدار برای زندگی سالم تر و توانمندتر را پرورش دهند.
روانشناس راهنمای شماست و در کشف پیچیدگی های افکار وسواسی و رفتارهای اجباری آموزش لازم را دیده است. او فضایی امن و عاری از قضاوت را فراهم می کند، جایی که می توانید به راحتی درباره مشکلات، درگیریها و نگرانی هایتان صحبت کنید.اگر شما یا اطرافیانتان با چالشهای مداوم OCD دست و پنجه نرم میکنید، تماس با یک روانشناس مانند دراز کردن دستی دلسوزانه به سمت تسکین یافتن و درک شدن است.
مقابله با OCD مستلزم یادگیری راهبردهای جایگزین برای مدیریت اضطراب است. روانشناس ابزارها و تکنیک هایی را برای مقابله موثر با افکار و احساسات ناراحت کننده به فرد آموزش می دهد. در بعضی مواقع، روانشناسان با روانپزشکان همکاری می کنند تا گزینه های دارویی را بررسی کنند، به ویژه زمانی که علائم شدید هستند.
دارو می تواند به کاهش شدت وسواس و اجبار کمک کند اما به تنهایی برای درمان کافی نیست. بهتر است درمان روانشناختی در کنار درمان دارویی باشد که فرد با یادگیری تکنیک ها رهایی از چرخه وسواس، بتواند به تدریج داروی خود را قطع کند.
مراجعه به روانشناس به معنای اعتراف به شکست یا نشانه ضعف نیست، بلکه گامی شجاعانه و قدرتمند برای بازپس گیری کنترل زندگی و مراقبت از خود است. آنها با تکنیک هایی که به شما یاد می دهند به طور قابل توجهی بار و مشکلات ناشی از OCD را در شما کاهش دهند. در طول این فرایند روانشناس یک راهنما و حمایتگری است که به شما قدرت می دهد تا از چرخه وسواس رها شوید.